Nils Ferlin siluett

Ferlin Signation

 

 facebook-ikon.jpg

 

 

AKTUELLT

 

Trubadurafton på Kristinehovs Malmgård, 21 aug

Onsdagen den 21 augusti kl. 18.00 anordnas ytterligare en Trubadurkväll på Kristinehov där Nils Ferlin-Sällskapet, Dan Andersson-sällskapet och Gunnar Turessonsällskapet medverkar.

Trubadurafton på Kristinehovs Malmgård, 7 aug

Onsdagen den 7 augusti kl. 18.00 anordnar Nils Ferlin-Sällskapet tillsammans med Gustaf Fröding-sällskapet och Cornelis Vreeswijksällskapet en Trubadurkväll på Kristinehovs malmgård på Södermalm i Stockholm.

Nils Ferlin-Sällskapets utdelning av Ferlinpriset och Trubadurpriset. Filipstad centrum, 24 juli

Onsdagen den 24 juli kl. 15.00 äger Nils Ferlin-Sällskapets prisutdelningar rum i samband med Filibjurveckans övriga program. Årets pristagare är Emil Jensen och Tomas Andersson Wij.

Föreläsning, guidad visning och musik på Ferlinmuseet Kvarnen Filipstad, 20 juli

Lördagen den 20 juli kl. 12.00 och 14.00 arrangeras guidade visningar av Ferlinmuseet på Kvarnen i Filipstad. Sällskapets ordförande Hans Rutberg föreläser under rubriken Busen Fabian. Därefter uppträder Marie Bergman och Lasse Englund.


Inställt, 2 juni

Framförandet av Urban Dahlbergs ”Gick jag allena – en körsvit om Nils Ferlin” med Danderyds Sångensemble under ledning av Lena König i Eneby kyrka i Enebyberg som planerades till den 2 juni 2024 är tyvärr inställt.

Senaste numret av medlemstidningen Poste Restante

Poste Restante nr 1 2024

pr2021-1.jpg


Övriga nummer hittar du här: Poste Restante

P r e s s m e d d e l a n d e

Kultur

Ferlin-paa-baenk.jpg

2024 års Ferlin- och Trubadurpristagare utsedda

Nils Ferlin-Sällskapet delar varje år ut två likvärdiga priser, dels Ferlinpriset till en svenskspråkig lyriker, dels Sällskapets Trubadurpris.


Ferlinpriset till Emil Jensen

Motivering: Emil Jensen får Ferlinpriset 2024 för att han med en blandning av allvar, humor, försonande värme och formuleringsglädje lyft viktiga samhällsfrågor och den lilla människans berättelse i kamp mot olika förtryck.


Trubadurpriset till Tomas Andersson Wij

Motivering: Med ett vackert språk och en förmåga att fånga tidsandan i jordnära men omfångsrika bilder sjunger Tomas Andersson Wij om vårt land och de människor som byggt det.

Priserna delas ut onsdagen den 24 juli i samband med Ferlindagen vid Filibjurveckan i Filipstad. I nästa nummer av Poste Restante som beräknas komma ut i mars 2024 kommer pristagarna presenteras. På Sällskapets hemsida finns tidigare pristagare presenterade under: Pristagare


Nils Ferlin-Sällskapet på Facebook

Nils Ferlin-Sällskapet har startat en Facebook grupp: Nils Ferlin-Sällskapet

Nils-Ferlin-Saellskapet_Facebook.jpg

Se även: Poeten Nils Ferlins vänner på Facebook

Nya tonsättningar av Nils Ferlins dikter

Martin Tode och Linda Nilsson har gett ut albumet Vingslag, Ohörda-Oerhörda med ett antal tonsättningar av Nils Ferlins dikter. Läs mer om tillkomsten av albumet här Info-albumet-Vingslag

Vingslag.pngÄntligen, en CD med 10 av Johnny Bodes tonsättningar av Ferlins dikter.

Torsten Mossberg, läkare och sångare har spelat in ett album med 20 tonsättningar av Ferlins dikter, däribland 10 av Johnny Bodes tonsättningar. Albumet heter ”Drömmar” efter titelsången. Flera av Bodes sånger är aldrig tidigare inspelade. Johnny Bode använde pseudonymen Richard Ritzi när han tonsatte nära 30 av Ferlins dikter. Övriga tonsättare på albumet är bl.a. Lille Bor Söderlundh, Gunnar Turesson och Torgny Björk. På albumet har Torsten sällskap av gitarristen Jonas Isaksson, violinisten Andreas Nyberg, harpisten Stina Hellberg Agback, basisten Jan Bergnér och pianisten Anders Karlqvist. Albumet finns på Spotify om man bara vill lyssna men bättre är ju att skaffa CDn med två textböcker- en med essäer om Ferlin och Bode, en med samtliga vistexter. Om du vill köpa CD:n hör av dig till torsten.mossberg@gmail.com. Så småningom kommer den gå att köpa på de vanliga platserna på nätet.

Se Ferlin-Torsten-Mossberg

Torsten-Mossberg---Dreams-by-Nils-Ferlin.jpg


KnivstaSune ny skiva

CD:n kan beställas via mail: knivstasune@telia.com 150kr inkl frakt.

För mer info se https://knivstasune.se/, smakprov på Youtube Höstmelodi

KivstaSune-ny-skiva-Ferlin-Boye.jpg


I Ferlins fotspår

Följ med Katarina Wikars på en vandring i Klarabohemen Nils Ferlins spår och lyssna på Jenny Wilsons musikaliska nytolkning av en av Ferlins mest omtyckta dikter.

Se Sveriges Radio - I Ferlins fotspår

Litteraturbanken/Diktens Museum, Digital utställning: Orosår NILS FERLIN & KRIGET

Utställningen ”Orosår: Nils Ferlin & kriget” producerades för Litteraturbanken under september 2021 av Martin Joviken & Dick Claesson

Besök utställningen


 

 

 
                        Copyright Nils Ferlins rättighetshavare                            ferlin_penna_tigth